Только сеть игр

• Страница 1 из 1
  • 1
Українська народна казка «По етапу»
TymchukДата: Понедельник, 23.03.2009, 00:46 | Сообщение # 1
Tymchuk

WEB-дизайнер
« 3 »
Десь, колись, в якійсь країні, де захочете, там буде. Жили-були дід та баба, і була у них курочка ряба... І не тільки: і внучка, і Жучка, і бичок-третячок, і сини-богатирі, і ріпка... Ой, це ми вже десь чули?! Ну й добре. Як ми вже сказали, жили, а от тільки де були, не уточнили. А були вони у виправно-трудовій колонії імені 13-ої річниці незалежності України. І ось з'явивсь добрий молодець на коні в помаранчевом жупані із заморською принцесою та й давай звільняти діда з бабою. Звільняють-звільняють, а звільнити не можуть. Аж дивиться добрий молодець, аж сидить дівчина в коморі, а коса її на дворі. Він смик за ту косу та й витягнув її з комори. А вона йому й каже: «Вітю, - чи, як там його звали, того доброго молодця, - ти мене витягнув з комори, тепер одружись зі мною». Ой, це не з цієї казки. А-а-а, згадав, вона каже: «Проси в мене тепер, добрий молодець, що забажаєш, виконаю любе твоє побажання». От він і каже: «Государиня Юля, - чи як там її звали, а, хай йому грець, старий я став. А-а-а, ось, згадав. - Государиня з косою, допоможи мені звільнити діда з бабою». А вона до нього промовляє: «Ні, звільнити не можу, а от поставити тебе начальником колонії - можу, а тобі вже вирішувати звільняти чи ні». Ось він подумав-подумав та й каже: «Добре, став, і, якщо я - начальник, то тоді вже точно звільню».

І дотримала государиня з косою свого слова, і добрий молодець у боргу не залишився. Звільнили вони діда з бабою і від курочки, і від бичка-третячка, і від ріпки, і від Жучки, бо та з голоду здохла.

І пішли дід з бабою по етапу. І опинились вони із виправно-трудової колонії ім. 13-ої річниці незалежності України у тюрмі строгого режиму ім. 4-ої річниці Помаранчевої революції біля розбитого корита. От і казці кінець, і економіці, і гривні... Ой, про що це я знову. А, нехай йому грець.

З Новим роком, Українці!

Андрій СТАРОВОЙТ

Ыыы
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Реклама